Stort Kreativt marked på Vadehavscentret

Lørdag og søndag 

d. 25-26 januar 2020

hvad kan du finde?

Vi har samlet 16 spændende kendte designere og forhandlere, der vil udstille og sælge garn, Strikke-hæklekits, opskrifter, knapper, tasker, smykker og meget mere. Du vil helt sikkert finde noget, som DU er vild med. 

Hvordan bestiller du?

Denne weekend kan du besøge både det kreative marked og Vadehavsudstillingen for en særpris på kun 60 kr. for voksne. Børn og årskortholdere har fri éntre. Dagsbilletten købes på Vadehavscentret og kræver ingen tilmelding. 

hvor afholdes det?

Det store kreative marked afholdes på det flotte og prisbelønnede Vadehavscenter i Vester Vedsted, og din billet vil gælde til hele Vadehavscentret. Markedet er børnevenligt og der er parkering lige ved døren. 

Hvornår foregår det?

Det kreative marked afholdes både lørdag og søndag d. 25-26. januar 2020

Dørene er åbne kl. 9.30 – 16.00

Designere og distributører

Læs om de forskellige designere og distributører på det kreative marked

Ruth Fisker

Smykker

Interessen for at fremstille ting i hånden, har sammen med utallige kurser i forarbejdning af sterling sølv/finsølv kombineret med sten, har lært mig, hvordan materialerne kan blive til smykker.
Vi bruger ofte også stenperler til perlekranse og øresmykker.
Vi har eget værksted, som vi gerne åbner for interesserede –  dog helst efter aftale

Fru Hyasinth

STRIKVIRKSOMHED

Hos Fru Hyasinth forhander vi kun garn og tilbehør af høj kvalitet. Vi vil gerne inspirere dig og finder det vigtigt, at du får et godt resultat ud af dit strikke- eller hækleprojekt.

Vi forhandler garn fra BC Garn, Järbo Garn, Mayflower, Permin, Istex og Hoooked. På vores hjemmeside finder du link til Mayflowers og Järbo Garns databaser, hvor du finder rigtig mange gratis strikke- og hækleopskrifter. Derudover har vi et bredt udvalg af opskrifter til salg.

Madam Munch

STRIKVIRKSOMHED

Bodil Munch er passioneret strikker. Hun er især optaget af finde velegnede teknikker til at perfektionere håndstrik.

Efter hun er gået på pension, har hun ladet sin iværksætterlyst få frit løb, og har etableret eget firma, Madam Munch – Strik & Design. Hun har indrettet et værksted med mulighed for at afholde kurser, strikkecaféer, modtage gruppebesøg, sælge garn, strikkekits og meget mere. 

Bodil kommer desuden rundt i det ganske land for at afholde workshops og foredrag, og udstiller ofte på biblioteker.

Rejselysten fejler ikke noget, så hun arrangerer ofte strikkerejser, hvor hun undersøger strikkekultur i andre lande, f.eks. Estland, Letland, Færøerne og Shetlandsøerne.

Tøndering Strik

STRIKVIRKSOMHED

Tøndering Strik er en nørdet garnbutik beliggende i det århusianske Latinerkvarter, stiftet af Charlotte Tøndering. Til strikke-hæklefesten vil vi præsentere en vifte af godt design og spændende strikkeopskrifter udført i de smukkeste japanske garner fra ITO, blød ren cashmere fra Palma Fibre og skønne garner fra Isager. 

Vores fokus ligger på den gode pasform og det flotte, levende udtryk i garner og strukturer.

Bettina Holmquist

STRIKDESIGNER

Jeg er vild med garn, er vild med at strikke og har stort set altid gjort det. De sidste mange år, har jeg udelukkende arbejdet med mit eget design. Jeg er vild med mønstre og kan bedst lide at strikke med pinde 3 – 3½, men jeg kan også en gang i mellem kaste mig ud i ensfarvede projekter på større pinde J

Jeg strikker rigtig meget i tynd alpakka uld – men du kan sagtens vælge andet garn til mine designs. Du skal selvfølgelig bare vælge garn, så strikkefastheden kommer til at passe.

Jeg udstiller på kunsthåndværkermarkedet på Vadehavscentret og i Risskov-Egå og selvfølgelig på garnmarkedet til Strikkehæklefesten. På markederne vil du kunne finde både opskrifter og færdigstrik.

Der vil løbende blive lagt flere opskrifter ud på hjemmesiden.

Livi Strik

STRIKVIRKSOMHED

LiVi Strik er en familievirksomhed. Vi designer selv alle modeller. Mange modeller er inspireret af natur og kultur i og omkring Ribe og Vadehavet. Opskrifterne er suppleret med billeder, til illustration af svære detaljer og vi har lavet udførlige vejledninger med billeder til flere strikketeknikker. Vi fokuserer på at finde lækkert garn og foretrækker økologiske produkter, når det er muligt. Kom forbi og få inspiration til dit næste strikkeprojekt, som også kan blive et dejligt minde om en weekend ved Vadehavet. 

Elana Nielsen

HÆKLEDESIGNER

Elena Nielsen er hækledesigner med sans for farver og små detaljer. Hun er kendt som forfatter til flere hæklebøger – om kager og legemad, mens den seneste bog er om ranker.

Hendes hækleopskrifter blev inspireret af børn og deres lege, og er præget af glade farver og godt humør.
Efter bogudgivelserne har hun haft mange forespørgsler om det garn, der bruges til hendes opskrifter, som har resulteret i webshoppen www.cupcakebyme.dk, hvor man kan handle bomuldsgarn i omkring 50 farver, diverse tilbehør til hækleprojekter og naturligvis Elenas bøger og opskrifter. Tryk på linket for at gå til webshoppen.

Tove Lind

Keramik

Tove arbejder med hånddrejet keramik i stentøj og porcelæn i et enkelt og funktionelt design. Farverne spænder fra sarte til varme nuancer, ofte kombineret med former og figurer med et grafisk udtryk.

Susses Spindehjørne

STRIKVIRKSOMHED

Er du vild med strik, kvalitet og dejlige hånd- og plantefarvede naturgarner, så er dette stedet, hvor du kan finde unikt håndspundet garn af kvalitetsfibre, håndmalet garn af de bedste naturmaterialer samt opskrifter og strikkekit designet specielt med udgangspunkt i de håndfarvede garner. De fleste varer er fremstillet i hånden af os selv, hvilket betyder at vi kan stå fuldt inde for kvaliteten af hver eneste vare.

Strik Design

STRIKVIRKSOMHED

Strik-Design er etableret af strikdesigner Else Schjellerup som forhandler mange forskellige strikkedesigns gennem hendes hjemmeside strikdesign.dk

Herunder kan du læse mere direkte på hendes hjemmeside.

Conraddesign er en fælles mor/datter firma, hvor vi sælger garn og strikkekit af egne design.

Vi elsker begge farver og kreativt strik og det kan ses i  vores design.

Hanne i Højer kan i 2020 fejre 30 års jubilum. På mit værksted fremstilles produkter i strik, væv og pels, som sælger i butikken. Jeg holder meget af smukke materialer – og gerne lidt specielle af slagsen, som understøtter de unikke ting, jeg fremstiller. 

Inspirationen til mine ting kommer fra naturen omkring min bolig og arbejdsplads – jeg bor med Nationalpark Vadehavet som nærmeste nabo – fra rejser og fra mødet med anderledes materialer. 

Jeg kombinerer gerne vævning og strik. Igennem årene har jeg opbygget en pæn samling af opskrifter i mit eget design, herunder også en del strikkekits. Du vil kunne købe både færdige modeller og garn/opskrifter til selv at strikke. Mit mål er, at design og materiale er langtidsholdbare størrelser – udført i godt håndværk.

Bunger Keramik

KERAMIK

Hos Bunger Keramik finder du et stort udvalg i lækre håndlavede porcelænsknapper og garnskåle. Mangler du en smuk detalje på et strikketøj eller en taske, kan unikke knapper fuldende dit håndarbejde. Gå på opdagelse i vores spændende udvalg af porcelænsknapper via linket herunder.

Hos Bunger Keramik laver vi små serier, og hver knap er unik, så der kan forekomme små variationer i glasuren.

Strikvirksomhed

G-uld er et mindre dansk firma med speciale i plantefarvning, garn og design. Med udgangspunkt i historie, godt håndværk, gode fortællinger og et godt øje for design, er firmaet gået fra tilværelsen som et hobbyfirma til at have 6 fuldtidsansatte mv. til alt fra farvning af garn, udvikling af strikkeopskrifter, undervisning og events. Med et stort internationalt fokus danner Ravning i Vejle Ådal rammerne for G-uld og samler garn og plantefarvnings interesserede fra hele verden omkring håndværket og historien.

Uldgården har været etableret strikvirksomhed siden 1986 Uldgården. I butikken forhandles der garn til strik og hækling, uld til spinding og filtning samt brodristof og broderigarn. Vi har et bredt udvalg af kvalitets garner i uld, bomuld, alpaca og blandingsgarner samt lækre strømpegarner. Vi har et samarbejde med nogle Italienske spinderier hvor vi får lavet nogle af vores garner som vi sælger til andre butikker.

Flittig Lise

STRIKVIRKSOMHED

Flittiglise er 2 garnbutikker, beliggende i Esbjerg og Vejers, som er ejet og drevet af Karin Hørkilde. Vi tilbyder kun garner af god kvalitet og sætter en stor ære i at give vores kunder den bedste service, inspiration og vejledning. Vi arbejder meget med sammensætning af forskellige garner for at opnå en ønsket kvalitet og tykkelse.

Udover garner fra Isager, Sandnes, Camarose og Navia sælger vi også Karins egne håndfarvede garner og spindefibre. Og dertil kommer naturligvis diverse strikketilbehør, bøger osv.

Anne Brøgger er ansat i Flittiglise, og hun designer smukke sjaler, tørklæder og ponchoer, som alle sælges som kits i butikkerne.

Til strikke-hæklefesten vil vi bl a medbringe et bredt udvalg af spændende kits samt Karins håndfarvede garner.

Find vej