Ribe

Ribe er Danmarks ældste by og har en yderst velbevaret middelalderlig bykerne med brostensbelagte gader, gamle bindingsværkshuse og en storslået Domkirke midt i byen. Ribe er bl.a. kåret til Europas smukkeste lille by, og det er en oplevelse i sig selv at gå en tur i de gamle gader og besøge den imponerende Domkirke midt i det hele. 

Vester Vedsted

V. Vedsted er en dejlig velbevaret aktiv landsby ca. 8 km sydvest for Ribe. Selvom den er en lille plet på Danmarkskortet, kommer der hvert år flere hundrede tusinder turister på besøg eller på gennemrejse, og der er masser at foretage sig.

Fra V. Vedsted er der afgang med traktorbusserne til den lille vadehavsø Mandø, og selv om man ikke tager turen til Mandø, er det altid – uanset vejret – en flot oplevelse at gå en tur ud til digerne og se ud over Vadehavet og opleve det skiftende tidevand.

Besøg også V. Vedsted Vingård eller nogle af de mange bunkers, som ligger i V. Vedsted (www.vvevent.dk)

Se mere om V.Vedsted by her

I V. Vedsted finder man bl.a. Vadehavscentret, som efter en stor ombygning genåbnede i februar 2017. Vadehavscentret har fået et utal af priser og er kendt for både den smukke specielle arkitektur og for de spændende udstillinger om Vadehavet. Vadehavscentret arrangerer også Østersture, Stæreture og meget andet.

På Vadehavcentret arrangerer Bettina-Holmquist.dk kunsthåndværkermarked søndag d. 27/10-19 og Vadehavscentret ligger lokaler til Strikke-Hæklefesten d. 26.-27 januar 2020.