NR. 15

Skoleistar - strikkede hjemmesko

På Færøerne tager man skoene af, når man er inden døre, og mange steder får man, som gæst, udleveret et par ”skóleistar” – strikkede hjemme”sko”.

Disse ”Skóleistar er en typisk del af traditionelt færøsk strik, – små ”futter” uden skaft.

De er strikket så de sidder tæt til foden, hvilket gør dem ganske behagelige at have på.

De var oprindelig en vigtig del af hverdagsudstyret, og blev brugt både i (træ-)skoen og til indendørsbrug. I dag bliver de brugt som en hjemmesko, især hvor der er fodkoldt.

Som alt andet færøsk strik er de strikket i uld (eller strømpegarn, for bedre slidstyrke), ensfarvet eller med forskellige mønstringer, der enten har praktisk eller ren dekorativ funktion.

Det lærer du

På denne workshop vil vi se på hvilke detaljer, der kan være med til at sikre en god pasform og smukt udtryk til din ”skóleist”.

Gennem en lille model gennemgår vi de forskellige teknikker der anvendes, og til sidst planlægges (og startes) arbejde på egen, tilrettet skóleist.

Medbring

Medbring uldgarn, gerne i to farver til p3½

Strømpepind 3½

 

Praktisk

Vester vedsted forsamlingshus

Søndag d. 26. januar
kl. 09.30 - 12.30

Thé og kaffe inkluderet

Detaljeret information udsendes i god tid inden strikke-hæklefesten. 

Workshops

Pris 345 kr.

vælg mellem 20
forskellige workshops

Find flere workshopstemaer via linket

Ann Højgaard slot

Ann Højgaard Slot er født og opvokset på Færøerne og har strikket siden hun var fem.

Ann har en cand. design fra Designskolen i Kolding, og fungerer i dag som tekstildesigner, underviser og oplægsholder, samtidig med at hun underviser børn i skolefaget håndværk og design.

Ann bor i dag med sin familie i Aarhus og driver egen virksomhed “Heimkaer”, hvor hun bl.a. laver strikket interiør & accessories samt strikkeopskrifter, inspireret af færøsk natur og strikkekultur.